Knjaževac: Kako da donesu odluke koje će im pomoći da u budućnosti lakše dođu do posla, nastave školovanje, ili da se neformalno obrazuju, sa učenicima Osnovne škole ”Vuk Karadžić” razgovarali su karijerni savetnici Timočkog kluba, sprovodeći jednu od aktivnosti programa ”Znanjem do posla”.

Bilo je to još jedno u nizu grupnih karijernih savetovanja, tokom kojeg su osmaci bili u prilici da čuju kakve usluge karijernog vođenja pruža Timočki klub u okviru programa ”Znanjem do posla”. Razgovaralo se o izboru budućih zanimanja i šta je to što ih čeka nakon završetka osnovne škole, o prvim koracima ka određivanju profesionalnih ciljeva i kako doći do njih.

Naredni susret sa učenicima ”Vuka” Timočki klub će posvetiti priči o zanimanjima koja interesuju osmake.

Karijernom vođenju u Knjaževcu posvećen je i novi istoimeni program, koji ovdašnja Narodna biblioteka ”Njegoš” realizuje sa srednjim školama. Cilj rada ovog programa je podsticanje profesionalnog razvoja učenika i pružanje pomoći pojedincu da formira realnu sliku o svojim sposobnostima, osobinama ličnosti, interesovanjima, te da u odnosu na sadržaj, uslove i zahteve pojedinih obrazovnih profila i zanimanja planira svoj dalji razvoj.

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković