Pirot: JOB Info centar u Pirotu organizovao je brojne obuke na radnom mestu u okviru projekta „Znanjem do posla“, s ciljem da se mladima olakša put do zaposlenja, pa je svoje aktivnosti predstavio i u susednom Dimitrovgradu.

 

 

Osim Pirota, obuke su organizovane u Nišu i Gadžinom Hanu.

 

 „Bili smo gosti na Sajmu zapošljavanja u Dimitrovgradu. Zainteresovanim korisnicima predstavili smo alate koje koristimo u olakšavanju pronalaska posla, trenutnu ponudu poslova, kao i dostupne obuke na radnom mestu”, rekla je Mira Zlatkov, koja je u JOB Info centru  zadužena za realizaciju obuka na radnom mestu, dodajući da se najveći broj korisnika interesovao za pomoć pri izradi radne biografije i motivacionog pisma.

 

 

 

 

JOB info centar učestvovao je i na tribini organizovanoj povodom Dana mladih, a imao je svoj štand na mini sajmu gde je predstavio svoje aktivnosti u ovom gradu.

 

Zlatkov je podsetila da je  u toku obuka za prodavce gotovih jela u firmi „Hipoposlovi doo“ u Pirotu, gde dve polaznice pohađaju dvomesečnu obuku od 1.avgusta i imaju jednu mentorku, dok je u firmi „Drumovi a.d.” završena obuka za putare, koja je, takođe, trajala dva meseca. Ovu obuku su završila četiri polaznika.

 

 

 

 

U Kompaniji „Napredak“ u Pirotu počela je obuka  trojice kandidata za pomoćnog građevinskog radnika .

 

 

 

 

„Ovi kandidati imaju jednog mentora, koji je prošao našu obuku za mentore. Obuka traje do kraja oktobra”, navela je Mira Zlatkov.

 

 

Obuke u Gadžinom Hanu i Nišu

 

„Od 1. septembra krenula je obuka za dva kandidata u kompaniji „Resor d.o.o.“ iz Gadžinog Hana za zanimanje zavarivač i jednog polaznika u kompaniji „Okar hidraulik“ iz Niša za pomoćnog CNC operatera. Sve su to trenutno aktuelne obuke i aktivnosti u vezi sa projektom „Znanjem do posla“, koje se od ove godine odvijaju i u Nišavskom okrugu”, rekla je Mira Zlatkov.

 

 

Tekst: Zoran Panić / Uredila: Sandra Vlatković
Foto: Arhiva JOB Info centra