Knjaževac: Udruženje građana Timočki klub, broker programa “Znanjem do posla”, objavilo je javni poziv za mlade, nezaposlene devojke i mladiće, zainteresovane za plaćenu obuku na radnom mestu za posao šivača, odnosno šivačice. Obuka će biti realizovana u kompaniji MDS Dejana Miljkovića u Knjaževcu.

Svoje interesovanje za učešće u programu obuke, mladi mogu da iskažu popunjavanjem prijave, koja se može preuzeti sa sajta Timočkog kluba (www.timok.org). Prijavu treba lično doneti u ovo udruženje, koje se nalazi na Trgu oslobođenja 1 u Knjaževcu.

Za program obuke mogu se prijaviti mladi do 30, ili izuzetno 35 godina, ukoliko spadaju u teže zapošljive grupe. Svi oni imaće priliku da u preduzeću MDS uđu u tajne zanimanja šivač/šivačica, da uče od iskusnih mentora i steknu realne šanse za zapošljavanje u konfekcijskoj industriji. Osim toga, tokom trajanja obuke mladima je obezbeđena novčana nadoknada.

Prvi deo obuke biće teorijskog tipa i trajaće 60 časova, a zatim sledi praktični deo, koji će trajati 300 časova i odvijaće se u prisustvu iskusnih mentora u samoj kompaniji.

Rok za prijavljivanje je 26. novembar, a obuka bi trebalo da počne u decembru ove godine.

Prijavne obrasce treba doneti lično u Timočki klub, ili ih skenirane poslati elektronskom poštom na office@timok.org. O svim nedoumicama zainteresovani se mogu informisati i telefonom: 019/734 177 ili 063/473 177.

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković