Knjaževac: Timočki klub je ovog decembra o programu „Znanjem do posla“, obukama na radnom mestu i izboru karijere, razgovarao sa učenicima Tehnike škole u Knjaževcu.

 

Karijerna praktičarka Timočkog kluba Sanja Džakula posetila je učenike  završnih razreda Tehničke škole, u kojoj se mladi školu na čak šest obrazovnih profila, i sa njima razgovarala o budućim karijerama.

 

„Neki učenici već su odabrali svoja zanimanja. Drugi su puno istraživali o školama, načinu upisa i polaganju prijemnih ispita. Treći još razmišljaju. Mi smo im predstavili Basic Check test, jedan od alata koji može da im pomogne u odlukama i pozvali ih da nam se obrate za podršku u planiranju svoje karijere“, rekla je Sanja.

 

 

U ovoj obrazovnoj ustanovi je, inače, u okviru aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja, organizovan i susret sa predstavnicima Filozofskog fakulteta u Nišu, koji su predstavili svoje studijske programe. Učenici su iskoristili priliku da ’’iz prve ruke’’ dobiju potrebne informacije oko upisa na ovu visokoškolsku ustanovu.

 

Timočki klub nastavio je saradnju i sa Elektrotehničkom školom „Nikola Tesla“ u Nišu. U ovoj školi organizovana je druga radionica za Basic Check test.

 

Pored sjajnog školskog karijernog tima, radionici je prisustvovala i školska psihološkinja.

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković