Konkurs na kojem država dodeljuje 330 miliona dinara za razvoj inovacija, predstavljen je u Leskovcu. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je, predstavljajući konkurs, istakao da Vlada Srbije želi da pomogne svakome ko ima dobru ideju.

Kompanije će u okviru konkursa koji traje do 1. septembra moći da apliciraju za dva programa.

Prvi program namenjen je za mlade kompanije koje posluju najviše tri godine i za njih su dodeljena sredstva do 10 miliona dinara. Drugi program je namenjen svim kompanijama koje razvijaju tržišno konkurentnu inovacionu tehnologiju i za njih su dodeljena sredstva u visini do 37 miliona dinara. 

“Pozivam sve one koji imaju dobru ideju, veliki san i koji su spremni da na njima ozbiljno rade, da se prijave na ovaj konkurs. On je otvoren za sve kompanije u Srbiji. Zato putujem širom naše zemlje i pored Beograda, Niša i Novog Sada, posetio sam i Užice i Bor. Posetiću što više gradova, velikih i malih, jer svaki građanin Srbije ima jednaku šansu da postane uspešan inovativni preduzetnik i doprinese tehnološkom razvoju Srbije“, poručio je Popović.

Izvor: rs.n1info.com link